تامپون بینی چیست و چه کاربردی دارد؟

  • خانه
  • -
  • وبلاگ
  • -
  • تامپون بینی چیست و چه کاربردی دارد؟
 تامپون بینی چیست و چه کاربردی دارد؟

به قدری عمل جراحی بینی و رینوپلاستی در سال های اخیر زیاد شده است که نام تامپون بینی تقریباً برای همه شناخته شده است. با این حال ممکن است ندانید این ابزار چقدر کاربردی هستند و در عمل بینی تأثیر زیادی دارند. شاید از نظر کسانی که عمل جراحی بینی انجام داده اند، تامپون یک بخش آزار دهنده از ماجراست؛ اما بهتر است بدانید که همین تامپون بینی است که عمل شما را به نتیجه مطلوب می رساند. در این مقاله بیشتر در مورد تامپون و اثرات آن در رینوپلاستی اطلاعات کسب می کنید.

تامپون بینی چیست؟

در اصل به گاز استریل، پنبه استریل و فشرده و حتی فوم مخصوص باشد که پس از اتمام عمل جراحی بینی در داخل بینی قرار داده می شود. تامپون استریلیزه است و کاملاً درون حفره بینی تا بالا قرار می گیرد. برخی از مدل های تامپون در میانه خود دارای لوله ای هستند که باعث می شود تا فرد راحت تر تنفس کند.

کاربرد تامپون بینی

شاید در وهله اول فکر کنید برای جلوگیری از خونریزی این تامپون درون بینی قرار گرفته است. شما اشتباه نمی کنید، دقیقاً کاربرد تامپون نیز همین است. عروق خونی درون بینی در حین عمل دچار آسیب می شوند. به همین علت توسط تامپون تحت فشار قرار می گیرند تا خونریزی احتمالی در این نواحی ایجاد نشوند. البته وظایف دیگری را هم این ابزار کوچک دارند که اثر بسیار زیادی در زیبایی بینی تان خواهند داشت. در اصل تامپون بینی درون حفره بینی قرار می گیرد تا ساختار آن بهتر شکل گیرد. استخوان های این نواحی تغییر کرده اند و هنوز نرم و انعطاف پذیرند. تامپون باعث می شود تا بافت های نرم بینی حرکت نکنند و استحکام بیشتری داشته باشند. بدین صورت فرم بینی شکل دهی بهتری خواهد داشت. تامپون ترشحات آلوده را جذب کرده، به همین علت از عفونت های پس از عمل جلوگیری می کند و مانع از ایجاد هماتوم در بین غضروف های بینی می شود.

کاربرد تامپون بینی

 تامپون درون بینی چند روز باید بماند؟

معمولاً قرار دادن و برداشتن تامپون بینی کمی درد و ناراحتی را برای فرد به همراه دارد البته این درد زیاد نبوده و قابل تحمل است. همچنین احساس تنفس ناقص را هم برای فرد ایجاد می کند. به همین علت است که اکثرا متقاضیان جراحی بینی خیلی این سؤال برایشان پیش می آید که تا چند روز باید تامپون درون حفره بینی آن ها باشد. برداشتن تامپون و مراقبت های پس از رینوپلاستی، بستگی به نظر پزشک دارد. معمولاً تامپون را حدود یک تا دو روز پس از عمل بینی برداشته می شود. در صورتی که خونریزی زیادی پس از عمل ایجاد شده باشد، تامپون کمی دیرتر برداشته می شود. سال های اول که جراحی بینی انجام می شد، بین یک تا دو هفته پس از عمل این تامپون ها را خارج می کردند. به علت این که استفاده طولانی مدت از تامپون سبب نکروز می شد، جراحان این زمان را کمتر کردند. البته روش های جراحی هم بهینه شد و مشکلاتی مانند خونریزی شدید نیز کمتر ایجاد می شود. پس بهتر است بعد از عمل مراقبت های لازم را انجام دهید و تامپون را در زمانی که پزشک تشخیص می دهد از بینی خارج کنید.

کشیدن تامپون بینی درد دارد؟

بعد از عمل استرس کشیدن تامپون هم یکی از نگرانی های رایجی است که افراد دارند. به خصوص این که تصور می کنند درد زیادی را باید در هنگام برداشتن آن حس کنند. شاید قسمت بد ماجرا همین باشد که این ترس چندان هم غیرواقعی نیست و برداشتن تامپون درد دارد. البته قسمت خوب هم این است که این درد در حد چند ثانیه است و بعد از این چند ثانیه، به راحتی نفس می کشید و حال بهتری خواهید داشت. پس به این درد کم می ارزد که تامپون سریع تر از بینی تان خارج شود.

کشیدن تامپون بینی

عوارض زود کشیدن تامپون

پس از برداشتن تامپون بینی، ممکن است عوارضی مانند خونریزی را تجربه کنید. در صورتی که خونریزی زیاد نباشد و کم کم از شدت آن کاسته شود، نگرانی وجود ندارد و یک روند طبیعی است. ولی نکته ای که باید به آن توجه کنید، بیرون آوردن تامپون در زمان مناسب است. برخی افراد ممکن است به توصیه های پزشک گوش نکنند و زودتر اقدام به کشیدن تامپون کنند. در این مواقع حتی ممکن است خونریزی های شدید را به همراه داشته باشد که خطرساز شود. در یک یا دو روز اول این مسئله که استخوان ها هنوز سر جای خود محکم نشده اند هم وجود دارد. این مسئله نگرانی را از بابت تغییر فرم بینی خواهیم داشت. قطعاً تحمل یک روز بیشتر تامپون به احتمال وجود این عوارض می ارزد.

مراقبت های پس از کشیدن تامپون

پس از این که تامپون بینی را خارج کردید، هنوز کار تمام نشده است و مراقبت هایی را باید انجام دهید. به عنوان مثال باید از کمپرس سرد روی بینی استفاده کنید تا خونریزی احتمالی ایجاد نشود و میزان آن کاهش یابد. قطره بینی و داروهایی را که پزشک تجویز کرده است تا زمان مقرر استفاده کنید. به هیچ عنوان فین نکنید تا زمانی که بینی کاملاً خوب نشده باشد همچنین باید با مواد شوینده مخصوص تا دو هفته بینی را شستشو دهید. این کار از ایجاد عفونت جلوگیری می کند. امیدواریم که از خواندن این نوشته لذت برده و برایتان مفید بوده باشد. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از جراحی بینی با کلینیک دکتر خسرو مقتدر در ارتباط باشید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره (کلیک کنید)