در این مقاله قصد درایم در ارتباط با آموزش چسب زدن بینی صحبت کنیم. شاید بارها و بارها این سوال برای شما پیش آمده باشد که آموزش چسب زدن بینی به چه صورت است. چسب زدن بینی پس از جراحی زیبایی بینی برای کمک به ورم بینی انجام شود. در اولین روزها بعد از جراحی بینی امکان دارد بینی ورم داشته باشد، به خصوص در اطراف نوک بینی، چسب زدن فشار کمی به روی پوست می آورد. چسب زدن بینی بعد از جراحی بینی برای کمک به کنترل ورم بینی انجام می شود. در هفته های اولیه بعد از جراحی بینی, ممکن است بینی متورم شود ، به خصوص در اطراف نوک بینی. چسب زدن فشار کمی بر روی پوست ایجاد می کند تا از گسترش پوست و بافت نرم بینی جلوگیری کند. علاوه بر این ، بعد از جراحی زیبایی بینی ، شکل زیرین بینی با تغییر در شکل غضروف بینی تغییر یافته است. چسب زدن به پوست بینی کمک می کند تا سریعتر به فرم ایده آل خود نزدیک شود.
جراحی بینی چیست؟
به طور کلی عمل جراحی بینی یکی از جراحی های زیبایی رایج در جهان می باشد ، این عمل جراحی با هدف بهبود ظاهر بینی ، جذابیت بیشتر بینی و درمان احتمالی مشکلاتی مانند پولیپ بینی و انحراف بینی انجام می شود ، عمل جراحی زیبایی بینی توسط پزشکان متخصص در این زمینه انجام می شود ، معمولا با ایجاد برش در ناحیه پایینی بینی ، کار عمل جراحی بینی آغاز می شود ، بعد با توجه به تغییراتی که مورد نیاز می باشد ، شکل و فرم استخوان بینی ، پره های بینی و غضروف آن نیز تغییر می کند ، پزشکان با توجه به نیاز هر فرد ، پروسه خاصی از تغییرات را در جراحی بینی پیش می گیرند.
دلایل استفاده از چسب بینی
پس از انجام عمل جراحی بینی به افراد توصیه می شود که حداقل تا دو هفته از چسب بینی استفاده کنند ، در طول این دو هفته چسب زدن بینی بر تورم و فرم گرفتن بینی تاثیر گذار است ، از هفته دوم در انواع بینی چسب زدن فقط برای کاهش تورم برای افراد انجام می شود . همچنین نحوه چسب زدن بینی زنگ خطری برای اطرافیان به حسب می آید که متوجه وضعیت شما و مراقب می باشد ، با چسب زدن به بینی به اطرافیان خود این هشدار را می دهید تا از تماس با بینی شما و یا شوخی و یا هر بی احتیاطی که امکان دارد به بینی شما آسیب برسد خودداری کنند . با توجه به نوع پوست روی بینی هر فرد توصیه می شود یک ماه الی یک ماه و نیم بعد از عمل به چسب زدن به بینی خود ادامه دهید و در دو هفته اول پس از عمل جراحی بینی چسب زدن بر شکل گیری صحیح بینی و همچنین بر جلوگیری از التهاب و تورم آن تاثیر گذار می باشد ، اما از شروع هفته سوم به آسان نمودن روند کاهش ورم و التهاب بینی کمک می کند بنابراین دو هفته اول بعد از انجام عمل جراحی چسب زدن و نحوه چسب زدن بینی الزامی می باشد و بعد از آن توصیه می شود به مدت یک ماه تا یک ماه و نیم چسب زدن را همچنان ادامه دهید تا ورم بینی شما هر چه زودتر فروکش کند ، اگر بنا بر دلایلی مایل به استفاده از چسب بعد از دو هفته نمی باشید فقط روند کاهش تورم برای شما کند تر می شود . به تقاضا کننده توصیه می شود افرادی که پوست بینی با ضخامت متوسط و یا نسبتا ضخیم را دارند مدت زمان بیشتری از چسب بینی را استفاده کنند تا روند شکل گیری بینی سریع تر انجام شود ، آن دسته از افرادی که نمی توانند در طول روز روی بینی خود چسب بزنند می توانند از شروع هفته سوم خود بعد از عمل جراحی بینی شب ها روی بینی خود چسب بزنند می توانند شب ها روی بینی خود چسب بزنند و صبح ها چسب را باز کنند و به فعالیت های روزانه خود ادامه دهند . پس از گذشت یک ماه تا یک ماه و نیم بعد از عمل جراحی بینی می توان چسب زدن را کنار گذاشت ، اما اگر تورم بینی به اندازه کافی کاهش نداشته باشد می توان چسب زدن بینی را تا زمانی که به نتیجه مطلوب خود برسید ادامه داد .
مزایای چسب زدن بینی
- شکل گیری و فرم دهی بهتر بینی
- تسریع روند کاهش تورم بینی
- هشدار به اطرافیان جهت ایجاد آگاهی درباره این که شما به تازگی عمل زیبایی بینی انجام داده اید؛ تا بیشتر دقت کرده و از شوخی اجتناب کنند.
روش صحیح چسب زدن بینی
- 6 الی 8 قطعه چسب به اندازه 3 الی 4 سانتی متر
- 2 قطعه چسب به اندازه 10 الی 12 سانتی متر
نحوه چسب زدن بینی
باید در مقابل آیینه ایستاده و از بالای بینی به سمت پایین به صورت عرضی شروع به چسباندن تکه چسب های 3 تا 4 سانتی متری کنید ، بسته به سایز بینی خود 3 الی 4 تکه چسب را بر روی بینی خود بزنید به طوری که مقداری از هر قطعه در زیر دیگری قرار بگیرد ، بعد به آرامی این قطعات را فشار دهید تا به درستی ثابت شوند . اکنون نوبت استفاده از تکه چسب های 10 الی 12 سانتی متری می باشد ، به صورت طولی و به شکل حرف U انگلیسی اقدام به چسباندن این قطعات در قسمت زیرین بینی خود کنید ، وسط نوار چسب باید در زیر نوک بینی قرار گرفته و ادامه نوار از کنار بینی به سمت بالا برود ، همچنین لبه های نوار باید تا نزدیکی زیر چشم ادامه پیدا کند ، به این نکته توجه داشته باشید که چسب ها جلوی سوراخ بینی را به هیچ وجه نگیرند تا در تنفس اختلالی ایجاد نشود و در آخر انگشت خود را به آرامی روی آن حرکت دهید تا روی بینی تثبیت شود. به همین ترتیب یک قطعه چسب 10 الی 12 سانتی متری دیگر نیز مجدد روی چسب قبلی می زنیم ، همچنین از پایین بینی به سمت بالا به صورت عرضی شروع به چسباندن تکه چسب های 3 الی 4 سانتی متری می کنید و بسته به سایز بینی 3 الی 4 قطعه چسب را بر روی بینی می زند ، به طوری که مقداری از هر کدام در زیر دیگری قرار بگیرد ، سپس به آرامی این قطعات را فشار دهید تا به خوبی به بینی شما بچسبد و در آخر در آن قسمت از قطعه چسب که از نوک بینی بیرون زده را به دقت قیچی کنید و جدا کنید . نحوه جدا کردن چسب از روی بینی داشتن دقت لازم در جدا کردن چسب بینی مانند قرار دادن آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است ، توجه داشته باشید که یکی از اهداف چسب زدن بعد از جراحی عمل بینی کمک به پیوستن پوست به بافت های زیرین آن می شود ، حال اگر با بی دقتی از یک طرف شروع به جدا کردن چسب از روی پوست کنید ، بر خلاف هدف ذکر شده عمل کرده اید و به همین دلیل توصیه می شود در زیر روش آب گرم حتما اقدام به برداشتن چسب بینی خود کنید به طوری که چسب بر روی بینی به خوبی مرطوب می شود و روی آن مقداری به صابون آغشته شده باشد به طوری که تا حد امکان پوست شما کشیده نشود .
ما از روش خاصی برای بیماران بعد از جراحی زیبایی بینی استفاده می کنیم. در این روش:
- صورت خود را با آب گرم و صابون ملایم بشویید یا فقط بینی و گونه خود را با پنبه و الکل تمیز کنید، صورت خود را خشک کرده تا کاملا خشک شود.
- حدود 5 برش کوتاه و یک اندازه دو تا سه سانتی متری (بسته به اندازه بینی )آماده کنید .از قسمت بالای نوک بینی شروع به چسب زدن نمایید وتا بالای پل بینی و بین دو ابرو ادامه دهید.هر برش از چسب باید نمیمی از چسب قبلی را پوشش دهد,به یاد داشته باشید که نوک بینی را چسب نزنید.
- یک برش ده -دوازده سانتی متری آماده کنید دو طرف برش را در امتداد پل بینی(دو طرف پل بینی)به صورت عمودی بچسبانید به صورتی که چسب در قسمت زیر بینی شما به شکل U قرار بگیرد. سپس از دو طرف قسمت پایینی نوک بینی ,امتداد دو سر چسب را به هم بچسبانید و قسمت اضافی را قیچی کنید.این برش برای محافظت از نوک بینی در برابر افتادگی و تورم است.
- میتوانید مرحله شماره 2 را یک بار دیگر برای تثبیت بیشتر انجام دهید.
- در آخر برش کوچکی در حدود 3 سانتی متر را به شکل ذوذنقه قیچی کنید و در قسمت زیر نوک بینی بچسبانید.
چند وقت یک بار اقدام به تعویض چسب بینی کنیم ؟
به طور کلی تعویض چسب بینی به نوع پوست بینی هر فردی کاملا بستگی دارد ، در افرادی که پوست آن ها معمولی و با میزان چربی معمول می باشد توصیه می شود که یک روز در میان چسب خود را عوض کنید ، اما آن دسته از افرادی که پوست بینی بسیار چربی را دارند می توانند هر روی این کار را انجام دهند ، برای آن دسته از افرادی که پوست بینی خشکی را دارند هر روز یک بار در زمان مناسبی برای تعویض می باشد ، پس از آن که چسب را از روی بینی خود جدا کردید، دو الی سه ساعت اجاره دهید پوست بینی هوا بخورد و اصطلاحاً تنفس کند. پس از آن اقدام به زدن مجدد چسب کنید.
تا چه مدت باید چسب روی بینی باشد؟
به طور کلی 1 الی 2 ماه رمان مناسب برای نگه داشتن چسب بر روی بینی می باشد اما این به این معنا نبست که بعد از انجام عمل جراحی برای همه افراد این مورد صدق کند و ممکن است برای برخی از افراد در همان هفته های اول چسب کمتر شود و یا حتی برداشته شود و بر عکس برخی اوقات به مدت بیشتری روی بینی افراد نگه داشته شود ، تمامی این موارد بسته به واکنش بدن متفاوت می باشد و بیمار با ویزیت های مرتب مخصوصا در ماه های اول بعد از جراحی می توانید این روند را پیگیری کنید .
بهترین زمان برای تعویض چسب بینی
بسیاری از بیمارانی که عمل جراحی بینی را انجام می دهند با هر بار حمام کردن چسب بینی خود را عوض کنید به این صورت که با چسب زیر دوش آب بروید و بعد از این که چسب خوب خیس شد بدون فشار آن را از روی بینی خود بلند کنید و با صابون و یا شامپو پوست بینی خود را آرام بشویید و بعد از حمام دوباره به بینی خود چسب بزنید .
برخی از افراد ممکن است هر روز حمام کنند و یا 3 روز در هفته به هر حال بهترین حالت تعویض چسب برای افرادی که پوست معمولی دارند و پوستشان زیاد چرب نمی باشد و یک روز در میان و برای افرادی که پوست های چربی را دارند بهتر است که هر روز که چسب بینی خود را تعویض کنند .
تا چند ماه باید به بینی خود چسب بزنیم؟
تنها در صورتی که پزشک به شما دستور داده است، بینی خود را چسب بزنید. بیشتر افرادی که به آن ها گفته شده بینی خود را چسب بزنند، این کار را به مدت 1 تا 3 ماه پس از عمل جراحی انجام می دهند. با این حال برخی از افراد برای مدت بیشتری این کار را انجام می دهند. مدت زمان چسب زدن بینی به افراد مختلف و تفاوت در مدت زمان بهبودی و چسبندگی بافت نرم آن ها، بستگی دارد.
کلام آخر
ممنون از تمامی کسانی که تا پایان این مقاله همراه ما بودند. انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید و در صورت داشتن هر گونه سوال با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.